برندینگ (برند سازی) چیست؟

برندینگ چیست؟ تصویری از برندیگ بر روی کامپیوتر

برندینگ چیست؟

برندینگ، چیزی بسیار فراتر از یک لوگو یا عنصر گرافیکی است. هنگامی‌که به برند سازی خود فکر می‌کنید، واقعاً می‌بایست به سفر مشتری خود فکر کنید و همه چیز را از لوگو، وب سایت، تجربیات ایشان در رسانه‌های اجتماعی، نحوه پاسخ‌گویی به تلفن، تا نحوه برخورد کارکنان شما با مشتریان را بررسی کنید. وقتی به این تعریف گسترده از برند نگاه می‌کنید، فکر کردن در مورد آن‌چه در برند شما دخیل است می‌تواند کمی سخت باشد. در پاسخ به سوال “برندینگ چیست” به طور خلاصه می‌توان گفت: برند شما چیزی است که مشتری از شما درک می‌کند. بسیار مهم است که از تجربه مشتری از برند خود، آگاه باشید و برای ایجاد تجربه برندی که می‌خواهید داشته باشید برنامه‌ داشته باشید. یک برند سازی خوب، تصادفی اتفاق نمی‌افتد. بلکه نیازمند یک برنامه بسیار منظم و معقول و استراتژیک است.

برندهای موفق، با صفاتی چون خواستنی، منحصر بفرد و قابل اعتماد بودن در ذهن مخاطبین ثبت می‌گردند. همان‌گونه که والت لاندر می‌گوید:

محصولات در کارخانه ساخته می‌شوند و برندها در اذهان عمومی.

 

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

  • چرا برندینگ مهم است؟ 10 دلیل در اهمیت برند سازی
  • چگونه برند سازی کنیم؟ 6 نکته اساسی در برندینگ
  • مثال‌هایی از استراتژی برندینگ
  • پرسنال برندینگ چیست؟

 

برندینگ یا برند سازی روش رسیدن به هدف کسب و کار

چرا برندینگ مهم است؟

بسیاری از سازمان‌های کوچک و استارت‌آپ‌ها از صرف زمان لازم برای فکر کردن درباره برندشان و تأثیر آن بر کسب‌وکارشان غفلت می‌کنند. بیایید به 10 دلیل مهم توجه به برند خود نگاه کنیم:

 

1. برندینگ باعث شناخته شدن می‌شود

مردم تمایل دارند با شرکت‌هایی که با آن‌ها آشنا هستند تجارت کنند. اگر نام تجاری (برند) شما ثابت باشد و به راحتی قابل تشخیص باشد، می‌تواند به مردم کمک کند در خرید محصولات یا خدمات شما، راحت‌تر مجاب شوند.

 

2. شما را از رقبا متمایز می‌کند

در بازار جهانی امروز، متفاوت بودن از دیگران، بسیار مهم است. شما دیگر در صحنه محلی رقابت نمی‌کنید، سازمان شما اکنون در اقتصاد جهانی رقابت می‌کند. چگونه از هزاران یا میلیون‌ها سازمان مشابه در سراسر جهان متمایز می‌شوید؟

 

3. درباره بطن کسب و کار شما به مردم می‌گوید

با استفاده از تجربه کامل برند شما (از عناصر بصری مانند لوگو گرفته تا نحوه پاسخ‌گویی به تلفن‌ها) به مشتری خود درباره نوع شرکتی که هستید بگویید. آیا همه این موارد، داستان مناسبی را بیان می‌کنند؟

 

4. برندینگ، برای کارکنان‌تان انگیزه و جهت فراهم می‌کند

یک استراتژی برند سازی واضح، شفافیتی را ارائه می‌دهد که کارکنان شما برای موفقیت نیاز دارند. به آن‌ها می‌گوید که چگونه عمل کنند، چگونه برنده شوند و چگونه به اهداف سازمان برسند.

 

برند سازی چیست ؟ برند یا لوگو یا نام تجاری

5. برندینگ قوی، باعث نشر نام شما می‌شود

مردم دوست دارند به دیگران درباره برندهایی که دوست دارند بگویند. مردم برندها را می‌پوشند، برندها را می‌خورند، به برندها گوش می‌دهند و مدام در مورد برندهایی که دوست دارند به دیگران می‌گویند. از طرف دیگر، شما در مورد برندی که نمی‌توانید به خاطر بسپارید به کسی ‌نمی‌گویید. یک استراتژی برند سازی قوی، در انتشار ویروسی نام تجاری شما، موثر است.

 

6. به مشتریان کمک می‌کند تا بدانند چه انتظاری دارند

یک برند منسجم و واضح، خیال مشتری را راحت می‌کند، زیرا آن‌ها دقیقا می‌دانند که هر بار که به سراغ برند می‌آیند، باید چه انتظاری داشته باشند. برند شما، نماینده شما و قول شما به مشتری است. مهم است که به یاد داشته باشید: برند شما، نماینده شماست. شما برند هستید، کارکنان شما برند هستند، اجزای بازاریابی شما برند هستند. دیگران در مورد شما چه می‌گویند، و در مورد وعده‌ای که به مشتری می‌دهید چه می‌گویند؟

 

7. برند شما به شما کمک می‌کند شفافیت ایجاد کنید و متمرکز بمانید

پرسه زدن از ایده‌ای به ایده دیگر بدون هیچ چیزی که شما را راهنمایی کند کاری آسان است اما فاصله زیادی با اهداف یا برنامه‌های اصلی شما ایجاد می‌کند. یک استراتژی واضح برند سازی به شما کمک می‌کند تا بر ماموریت و چشم انداز خود به عنوان یک سازمان متمرکز بمانید.

 

8. نام تجاری شما می‌تواند به شما کمک کند استراتژیک باشید

برند قوی، تلاش‌های بازاریابی شما را با صرفه جویی در زمان و هزینه هدایت می‌کند و به کسب و کار شما مسیر و جهت می‌دهد.

 

9. بین شما و مشتریان ارتباط عاطفی می‌سازد

چک لیست برند سازی CTA برند شما، به شما کمک می‌کند تا از نظر عاطفی با مشتریان خود ارتباط برقرار کنید. یک برند خوب، با مردم احساس عاطفی برقرار می‌کند و وقتی برند را می‌خرند احساس خوبی دارند. خرید، یک تجربه احساسی است و داشتن یک برند قوی، به افراد کمک می‌کند تا هنگام تعامل با شرکت، احساس خوبی در سطح احساسی داشته باشند.

 

10. برندینگ قوی، ارزش کسب و کار شما است

یک برند قوی، فراتر از دارایی‌های فیزیکی شما، ارزشی برای سازمان شما فراهم می‌کند. به مارک‌هایی که از آن‌ها خرید می‌کنید فکر کنید (کوکاکولا، رنگلر، اپل، فورد، استارباکس و چیک فیل-آ). آیا این شرکت‌ها واقعا ارزشی به اندازه تجهیزات، محصولات، انبارها یا کارخانه‌هایشان دارند؟ نه، ارزش این شرکت‌ها بسیار بیشتر از دارایی‌های فیزیکی آن‌هاست. برند آن‌ها ارزشی ایجاد کرده است که بسیار فراتر از ارزش فیزیکی محصولات و خدمات آن‌هاست.

 

آموزش برند سازی و اجزای آن روی کاغذ

چطور برند سازی کنیم؟

برندینگ، کاری ساده نیست. بسیاری از سازمان‌های بزرگ دنیا، سال‌ها زمان صرف کرده‌اند تا اکنون تبدیل به یک نام شناخته شده تجاری شوند. برای برند سازی باید استراتژی داشت. استراتژی‌هایی که بیزینش شما را به یک برند موفق بدل کرده و در ذهن مخاطبین‌تان حک می‌کند. در این‌جا به 6 استراتژی اساسی برندینگ می‌پردازیم:

 

استراتژی 1: متمایز باشید

این که وضعیت و داستان برند شما برای همگان واضح و مشخص باشد با این که یک برند متمایز و منحصر به خودتان داشته باشید متفاوت است. برند Redbull را در نظر بگیرید. ردبول بازار هدفش را می‌شناسد، می‌داند چگونه می‌تواند در آن بازار موفق شود، می‌داند رقابت بر سر چیست و می‌داند چگونه رقبایش را شکست دهد. زمانی که ردبول وارد بازار نوشیدنی‌های گازدار شد این بازار داغ بود و تقریبا جایی برای ردبول در این بازار نبود ولی با ارزش افزوده ای که برای مشتریانش به ارمغان آورد و برندسازی و تبلیغات استعاری خود، قدرت را در بازار در دست گرفت. شما نیز می‌توانید این کار را برای کسب و کار خود انجام دهید.

 

استراتژی 2: سهم خود از بازارتان را مشخص کنید.

همه برندهای مطرح جهانی، سهم و قلمروی خود از بازار را به وضوح مشخص کرده‌اند و پس از آن، روی تسلط بر همان بخش تمرکز کرده‌اند. گوگل را در نظر بگیرید. این برند به واسطه همین استراتژی، اسم برند خود را روی کالا/خدماتی که در قلمرو خود دارد به گونه‌ای ثبت کرده که اغلب، آن خدمات را به اسم آن برند می‌شناسیم. وقتی می‌خواهیم درباره موتور جستجو صحبت کنیم در اغلب اوقات درباره گوگل صحبت می‌کنیم. برندینگ یعنی این.

 

استراتژی 3: نیازها و خواسته‌های مصرف کنندگان را در نظر بگیرید.

نکته‌ای که باید برای یک برندینگ جهانی در نظر بگیرید این است که نیازها و امیال مشتریان و جامعه هدف‌تان را در نظر بگیرید. نیازها و امیال در حال تغییر و تکامل‌اند. برند خودروسازی Audi، خواسته‌های تکاملی انسان را هم در طراحی‌ها و هم در مهندسی‌های خلاقانه‌اش دخیل کرده و در نظر گرفته است.

 

استراتژی 4: به قول‌هایی که داده اید عمل کنید.

این استراتژی از مهمترین‌هاست. این نه تنها شما را یک برند وفادار می‌کند که تبلیغ کلامی شما (که مهم‌ترین روش تبلیغ شما هست) به طرز چشم‌گیری افزایش می دهد.

 

استراتژی 5: احساسات مشتری را درگیر کنید

احساسات، یک برند را در روان و ذهن یک مخاطب ثبت می‌کند. این کاری است که هیچ ارزش منطقی‌ای که ارائه می‌دهید نمی‌تواند انجام دهد. همچنین وقتی به قلب مشتری خود دست یابید رقبای شما نیز نمی‌توانند به این سادگی، مشتری شما را ترغیب کنند که از آن‌ها خریداری کنند.

 

استراتژی 6: شبکه‌های اجتماعی را به‌کار بگیرید.

حضور در فضای مجازی نه تنها منافع مالی را برای کسب و کارتان به دنبال دارد، بلکه تنها جایی ست که رقبای شما به آن دسترسی ندارند و نمی‌توانند روی آن تاثیر مستقیم بگذارند.

 

چطور برند سازی کنیم؟

مثال‌هایی از استراتژی برندینگ

برندهای بزرگ، در کنار رعایت اصول کلی برندینگ، تکنیک‌های اختصاصی خود در برند سازی را نیز ابداع و به کار گرفته‌اند که نمونه‌هایی مناسب برای الگوگیری و نمایش روش طراحی مسیر کسب و کار شما هستند.

به‌عنوان مثال، ردبول برندی است که با راه‌اندازی کمپین‌های تبلیغاتی، مخاطبین خود را دعوت بمی‌کند تا محدودیت‌های خود را به چالش بکشند. یکی از معروف‌ترین اقدامات آن‌ها، حمایت مالی از پرش فلیکس بامگارتنر از استراتوسفر است. و نمونه‌هایی دیگری که آن‌ها از اقدامات پر ریسک ورزشکاران حمایت کردند و اسپانسر اجرا شدند. و این دقیقاً کلمه‌ای است که استراتژی بازاریابی آن‌ها را تعریف می‌کند: ریسک. در همه این کمپین‌ها، خیلی چیزها ممکن بود اشتباه پیش بروند، اما ردبول می‌دانست که ریسک بالا برابر است با پاداش بالا.

ما در این مقاله، به استراتژی برندینگ ده برند بزرگ دنیا اشاره کرده‌ایم: ده نمونه استراتژی بازاریابی جهانی

 

 

پرسنال برندینگ

پرسنال برندینگ، نوعی خاص از برندینگ است که در آن، به جای برند سازی روی یک نام تجاری، نام یک شخصیت یا فرد برند می‌شود. پرسنال برندینگ یا برند سازی شخصی، در بسیاری از اصول، مشابه برند سازی روی یک نام تجاری است اما از جهاتی نیز، تفاوت‌هایی دارد.

برای آشنایی با پرسنال برندینگ، مقاله مربوط به آن را بخوانید: پرسنال برندینگ و 3 راز ناگفته

 

برندینگ پزشکی

هر صنف و صنعتی، مقتضیات خاصی در برندسازی دارد و ممکن است روند برندسازی یک کسب و کار تولیدی با یک کسب و کار خدماتی، کاملا متفاوت باشد. (البته نه در اصول، بلکه در روشها و مصداق ها).

ما در مقاله ای، روش برندسازی برای پزشکان و کلینیک ها را به طور خاص شرح داده ایم که از لینک زیر می توانید مطالعه کنید:

برندینگ پزشکی

 

جمع‌بندی

بهترین برندها، بر اساس یک ایده قوی ساخته شده است. ایده‌ای که شما و کارکنان‌تان می‌توانید به آن پایبند باشید، می‌توانید به آن متعهد شوید و می‌توانید به آن عمل کنید. برند سازی شما باید در کل سازمان شما نفوذ کند. هنگامی‌که سازمان شما در مورد برندینگ، شفاف است و می‌تواند به وعده‌های برندتان عمل کند، وفاداری به برند را در بین مشتریان خود ایجاد می‌کنید و ثمرها و نتایج فوق‌العاده‌ای خواهید دید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!

با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

ارسال در واتساپ
ارسال در تلگرام
ارسال در لینکدین
انتشار در فیسبوک
ارسال با ایمیل
پرینت مطلب
به این مطلب امتیاز بدهید:
0/5

این مطالب نیز برای شما مفید است:

دیدگاهتان را بنویسید

ضمن تبریک به شما به دلیل اهمیت به رشد و پیشرفت خود، همکاران مجموعه بیوتی کوچینگ طی تماسی در 24 ساعت آینده با شما، اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار خواهند داد.