6 اصل مدیریت کلینیک و مطب برای پزشکان

اصول مدیریت مطب پزشکان چیست؟

مدیریت کلینیک و مطب، علاوه بر تاثیرگذاری کاملا مستقیم بر میزان درآمد کلینیک، حتی بر آرامش روانی مدیر و تک تک پرسنل نیز موثر است. این مقوله، نیازمند علم مدیریت و بیزینس کوچینگ است و لازم است علاوه بر تخصص پزشکی، بر آن نیز مسلط بود. این مطلب را بخوانید و عملی کنید و اثر آن را بر بهبود همه چیز، مشاهده کنید.

 

رشد و برندینگ کسب و کار پزشکان و کلینیک های زیبایی

بیوتی کوچینگ، بعنوان مرکز تخصصی رشد و برندینگ پزشکان و کلینیک های زیبایی در ایران، راهکاری اختصاصی برای مدیریت کلینیک و مطب، جهت رشد فوری را ارائه می دهد. در این زمینه، فرم زیر را تکمیل نمایید:

از اینجا شروع کنید

 

 

>>>>> مشاهده کنید: یکی از تکنیک های مدیریت کلینیک، در ارتباط با منشی مطب <<<<<

 

6 اصل مدیریت کلینیک و مطب

یک برنامه مدیریتی صحیح منجر به بروز نتایج بهتری شده و فضای مساعدی را هم برای همه ایجاد خواهد کرد. فضایی که از استرس بیماران کاسته و باعث می‌شود تا آرامش خود را حفظ کنند. بیماران در مطب‌هایی که از لحاظ مدیریتی قوی‌تر هستند، از خدمات بهتری برخوردار گشته و حس رضایت زیادی را نیز کسب می‌نمایند. در ضمن، پرسنل حاضر در مطب هم در شرایط کاری بهتری قرار خواهند گرفت.

اما آن‌چه که در ادامه می‌‌خواهیم درباره آن صحبت کنیم، کارهایی است که باید در راستای مدیریت بهینه مطب صورت گیرند. در واقع این امور، شامل مجموعه‌ای از اصول مدیریت کلینیک‌های پزشکی می‌باشند. مطب‌های پزشکی و دندان‌پزشکی با بکارگیری این اصول می‌توانند موفقیت بیشتری را در کار خود کسب نمایند. در قسمت زیر به 6 مورد از آن‌ها اشاره شده است:

روش های مدیریت کلینیک
روش های مدیریت کلینیک

1. حذف سیستم‌های سنتی مدیریت کلینیک

یکی از اصول مدیریت مطب، حذف سیستم‌های سنتی و اجرای سیستم ثبت الکترونیکی می‌باشد. در واقع همه مراحل مربوط به رزرو نوبت و ثبت نام بیماران، تشکیل پرونده برای آن‌ها، کپی کردن برخی از فرم‌ها و غیره به صورت الکترونیکی انجام می‌گیرند. این کار، نیازمند اجرای یک سیستم الکترونیکی مناسب و یا راه اندازی یک سایت تخصصی برای مطب خواهد بود. مسلما اجرای این سیستم، هم منجر به حذف اسناد و برگه‌های کاغذی می‌شود؛ هم جلوی گم شدن مدارک مربوط به بیماران را گرفته و مانع از هدر رفتن تعداد کاغذهای زیاد خواهد شد. البته که نظم بهتری هم در کارها به وجود می‌آید.

2. انجام به اندازه کار

یکی دیگر از اصول مدیریت کلینیک‌ها که باید به آن توجه ویژه داشت، انجام به اندازه کارهاست. این یعنی این‌که باید از اضافه کاری پرهیز کرد. البته اضافه کاری در شرایط اضطراری، بلامانع است. اما اگر همیشه اضافه کاری صورت گیرد، علاوه بر این‌که کارایی کارکنان حاضر در مطب کاهش می‌یابد، از انگیزه و رغبت آن‌ها نیز کاسته خواهد شد.

3. استفاده از نیروهای متخصص و خوش برخورد

استفاده از نیروهای متخصص، بسیار اهمیت دارد. نیروهایی که هم تخصص و توان بالایی داشته باشند و هم با بیماران به درستی برخورد نمایند. اگر نیروهای حاضر در مطب، از یکی از این توانمندی‌ها محروم باشند، بی شک در مدیریت کلینیک، اخلال ایجاد خواهند کرد. ضمن این‌که منجر به نارضایتی بیماران شده و حتی ممکن است باعث تغییر نظر آن‌ها نسبت به مطب شوند. در ضمن استفاده از نیروهای متخصص و متعهد منجر به صرفه جویی در هزینه‌ها شده و دیگر نیاز به تعویض نیرو و تخصیص هزینه مجدد برای آن نخواهد بود.

استخدام نیروهای مطب؛ از اصول مدیریت کلینیک

4. تقسیم وظایف

افرادی که در مطب کار می‌کنند، باید دارای وظایف تقسیم شده باشند. این یعنی این‌که حیطه وظایف یک فرد در مطب باید مشخص باشد. در این صورت، او نیز از سردرگمی خارج شده و دقیقا می‌داند که باید چه کاری انجام دهد. اما اگر وظایف به تفکیک به افراد محول نشوند، بازدهی آن‌ها نیز کاهش یافته و ضمنا تعهد کمتری نسبت به کار خود خواهند داشت.

 

5. تبلیغات سازنده

تبلیغات، همیشه یکی از موثرترین راه‌ها برای مدیریت هر کسب و کار به شمار می‌آیند. تبلیغات سازنده و موثر، منجر به رونق یک کسب و کار شده و آن را در وضعیت بهتری قرار خواهد داد. بنابراین هر یک از مطب‌های پزشکی هم می‌توانند با انجام تبلیغات متنوع، خدمات خود را به عموم مردم، به شکلی موثر معرفی نمایند. در این صورت، تعداد بیشتری از افراد با خدمات آشنا شده و از آن‌ها اطلاع می‌یابند.

ما در مقاله ای بطور کامل درباره 16 روش برای تبلیغات پزشکی توضیح داده ایم. از اینجا بخوانید:

تبلیغات پزشکی

 

6. استفاده از نرم افزار مدیریت مطب و کلینیک

علاوه بر روش‌های ذکر شده در بالا، راهکار دیگری هم در راستای مدیریت بهینه مطب وجود دارد. این راهکار که یکی از پیشرفته‌ترین اصول مدیریت مطب به شمار می‌رود، استفاده از نرم افزار مدیریت مطب می‌باشد. این نرم افزار با توجه به پیشرفت سیستم‌های کامپیوتری روی کار آمده و فواید بسیاری را به دنبال داشته است. فوایدی که شاید برای شما هم جالب توجه باشند. در قسمت زیر راجع به فواید حاصل از به‌کارگیری نرم افزار مدیریت مطب اشاره شده است:

  • اطلاعات مربوط به هر یک از بیماران، به درستی و به طور دقیق ثبت خواهند شد. در ضمن اگر این اطلاعات، زیاد باشند، امکان ثبت آن‌ها در کمترین زمان ممکن میسر خواهد شد.
  • پنل اختصاصی را برای بیماران ایجاد کرده و در نتیجه آن‌ها را از وضعیت خود در مطب، مطلع می‌گرداند.
  • نوبت بیماران را از طریق سیستم‌های پیامکی فعال، به آن‌ها گوشزد خواهد کرد.
  • اشتباهات مربوط به نرم افزار، به مراتب کمتر از اشتباهات انسانی است. به عنوان مثال اگر قرار به انجام برخی از محاسبات پزشکی باشد، ممکن است این کار با خطاهای زیادی همراه باشد. البته اگر نیروهای انسانی بخواهند این محاسبات را انجام دهند. اما نرم افزار، امکان این اشتباهات را به حداقل رسانده و محاسبات دقیق‌تری انجام خواهد داد.
  • در روند درمان بیماران، یک‌پارچگی بیشتر و بهتری را ایجاد خواهد کرد.
  • هزینه‌های مربوط به تشکیل پرونده‌های کاغذی بیماران را به حداقل می‌رساند.
  • امور مالی مطب را به شکلی بهتر سازماندهی خواهد کرد.
  • از انجام دوباره کاری‌ها جلوگیری می‌نماید.
  • امکان بهتری را در زمینه نوبت دهی در اختیار بیماران قرار خواهد داد.
  • در ضمن باعث دسترسی راحت‌تر و سریع‌تر پزشکان و پرسنل به اطلاعات بیمار خواهد شد.

نرم افزار مدیریت مطب

فواید رعایت اصول مدیریت کلینیک

اگر یک مطب پزشکی، از متخصص‌ترین پزشک هم برخوردار باشد، اما توجهی نسبت به اصول مدیریتی نداشته باشد، قطعا به بازدهی‌ای که باید، دست نخواهد یافت. اما تجربه ثابت کرده مطب‌های پزشکی که طبق اصول مدیریت کلینیک، امور خود را پیش می‌برند، خیلی زود به موفقیت و پیشرفت دست می‌یابند. لذا موقعیت آن‌ها ثبات بیشتری پیدا خواهد کرد.

حال می‌خواهیم بدانیم که توجه به این اصول، دارای چه پیامدهای مثبتی است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم همه مطب‌ها و کلینیک‌های پزشکی که اصول مدیریت کلینیک را به کار بسته‌اند، قطعا با چنین پیامدهایی نیز روبرو گردیده‌اند:

  • تعامل بهتری بین بیماران و پزشکان صورت می‌گیرد. این مسئله نیز زمینه و بستر لازم جهت درمان بهتر بیماران را فراهم خواهد کرد.
  • اعتماد بیماران نیز به پزشکان حاضر در مطب، جلب می‌گردد. در نتیجه آن‌ها روند درمان را از طریق همین پزشک و همین مطب ادامه داده و اصلا به جای دیگر فکر نمی‌کنند.
  • بیماران به رضایت بیشتری دست پیدا می‌کنند. ضمن این‌که دیگر، دغدغه این‌ را که به کدام پزشک و یا مطب خوب باید مراجعه کنند نخواهند داشت.
  • حتی پزشکان و پرسنل حاضر در کلینیک هم خدمات گسترده‌تری ارائه داده و از این طریق به درآمد بیشتری هم دست پیدا خواهند کرد.
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!

با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

ارسال در واتساپ
ارسال در تلگرام
ارسال در لینکدین
انتشار در فیسبوک
ارسال با ایمیل
پرینت مطلب
به این مطلب امتیاز بدهید:
0/5

این مطالب نیز برای شما مفید است:

1 Comment

Join the discussion and tell us your opinion.

دیدگاهتان را بنویسید

ضمن تبریک به شما به دلیل اهمیت به رشد و پیشرفت خود، همکاران مجموعه بیوتی کوچینگ طی تماسی در 24 ساعت آینده با شما، اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار خواهند داد.