12 مهارت کوچینگ برای تحول بیزینس و زندگی

مهارت های کوچینگ برای مدیران و رهبران

مهارت های کوچینگ، ابزارهایی هستند که یک کوچ با استفاده از آن‌ها، به ایجاد تغییر در سازمان یا فرد مخاطب خود کمک می‌کند. این مهارت‌ها در واقع در بهبود عملکرد افراد موثر است. لازم است که یک رهبر یا مدیر، بتواند رابطه‌ای مفید و موثر با کارکنان، همکاران و شرکای خود داشته باشد تا بتواند به بهترین نتیجه دست پیدا کند، در قضاوت‌های خود بی‌طرفانه و دقیق عمل کند، تفکرات خود را به‌طور واضح به دیگران انتقال دهد و مخاطبین خود را به کارهای مورد نظر خود ترغیب نماید. در اینجا به آموزش مهارت های کوچ و یا یک مدیر در نقش کوچ به صورت فهرست اشاره می‌کنیم. اما چنانچه نیاز دارید تا بدانید اصلا کوچینگ یعنی چه، مقاله مربوط به آن را بخوانید: کوچینگ چیست

 

 

مهارت های کوچینگ

یک کوچ و یا یک مدیر که مایل است در نقش رهبر و کوچ، برای کارکنان خود باشد لازم است که آموزش مهارت های کوچینگ را دارا باشد. البته لازم است ذکر شود که هیچ یک از این مهارت ها صفر و صدی نیستند. همه ما بخشی از اینها را داریم و لازم است که در نقش یک رهبر یا کوچ، به ارتقای این ویژگی‌ها و مهارت ها در خود بپردازیم. حالا 12 مهارت مهم کوچینگ را مطالعه کنید و توانایی خود در این موارد را بررسی کنید:

 

1. کشف درست هدف

لازم است اهداف تعیین شده، به درستی انتخاب شده باشند تا دسترسی به آنها نیز ممکن و موثر باشد. هدف باید روشن و شفاف باشد، در دسترس و ممکن باشد، و متناسب با ویژگی‌ها و خواسته‌های مخاطب باشد.

 

2. شفافیت، دومین مهارت کوچ

دومین مهارت مهم کوچینگ، شفافیت کامل است. همه چیز در یک کسب و کار و حتی زندگی شخصی باید شفاف و آشکار باشد. انتظارات و خواسته‌ها باید ساده و واضح باشد و این باعث ایجاد محیطی مثبت می‌گردد که باعث افزایش کارایی و بهره وری همه افراد درگیر با موضوعات می‌گردد. این مهارت کوچ باعث می‌گردد که کارمندان از انباشت اطلاعات فراوان و گاهی متناقض نجات دهد و ذهن آنان را برای عمل کردن روشن کند. کوچ بر نکات کلیدی تاکید می‌کند و هدف هر کار را به فرد عامل آن می‌رساند.

 

3. کنجکاوی

از ویژگی‌های مطلوب هر رهبر، کنجکاوی است. کنجکاوی باعث یادگیری بیشتر و ایجاد نیرو و انگیزه در کار است. کنجکاوی باعث تلاش برای درک همه مسائل می‌شود و به کشف ریشه‌های اتفاقات کمک می‌کند. همچنین این روحیه به مرور به سایر افراد یک سازمان نیز نفوذ می‌کند.

تفکر مثبت در کوچینگ

4. تفکر مثبت

تفکر مثبت، از مهم‌ترین مهارت های کوچینگ است. همیشه برای هر مشکلی، راه حلی نیز وجود دارد اما لازم است تا با این دید با مسائل مواجه شوید و ناامیدانه یا سختگیرانه آنها را ارزیابی نکنید. نگاه مثبت باعث می‌شود که اتفاقات نیز به شما روی خوش نشان دهند. این خوش بینی به کارکنان تحت نظر فرد نیز کمک می‌کند تا بر نقاط ضعف خود غلبه کنند و آنها را بهبود بخشند و از نقاط قوت خود، بهتر و بیشتر استفاده کنند و در مجموع، سازمان را با سرعت بیشتری جلو برند.

 

5. همدلی، پنجمین مهارت کوچینگ

همدلی از اساسی‌ترین تفاوت‌های یک رهبر با یک رییس است. برای تبدیل شدن به یک رهبر، لازم است تا پرسنل شما، این را کاملا حس کنند که شما با آنها همراه هستید. این همدلی باعث درک بهتر بین مدیر و زیردستان می‌شود و احترام کارکنان را برای کار در حال انجام‌شان، برای مجموعه و برای مدیر خود برمی‌انگیزد.

 

6. پایداری

مشکلات فراوانی در مسیر هر هدف وجود دارد و این مسائل، هیچگاه به پایان نمی‌رسند. اما لازم است فردی که به دنبال موفقیت است در برابر این مسائل و دست اندازها، مصمم و با مقاومت پیش برود و با وجود همه مسائل، همچنان به سمت اهداف پیش روی کند. همچنین، نیروهای خود را نیز در بین مسائل، به سمت اهداف هدایت کند. دید یک مدیر پیشرو اینگونه است که تا جای ممکن، چالش‌ها را پیش‌بینی کرده، آنها را بپذیرد و حتی این مسائل را به وسیله‌ای برای پیشرفت و توسعه بیشتر تبدیل کند. این مهارت کوچینگ، شما را در مسیر نگه می‌دارد.

 

7. نوآوری

نوآوری یعنی با دیدی باز به مسائل نگاه شود و سوالاتی عمیق پرسیده شود و مسائل کاوش گردد. برای مسائل، به کشف ایده‌های خلاقانه فکر شود و ایده‌های جدید مورد ارزیابی قرار گیرد. لازم است که یک رهبر قدرتمند، همیشه جلوتر از مسائل و مشکلات باشد.

نوآوری در مدیریت

8. صداقت

مهم است که یک رهبر در دید کارکنان خود صادق به نظر بیاید. این یک انتخاب و یک مهارت کوچینگ محسوب می‌گردد. قابل اعتماد نبودن یک رهبر یا مدیر، بزرگ‌ترین آفت برای وی محسوب شده و هیچ چیزی جبران کننده این ایراد نخواهد بود.

 

9. حمایت‌گری، مهارت نهم در کوچینگ

شما به عنوان راس یک تیم، لازم است که از همه کارکنان خود حمایت کنید. این مورد باعث ایجاد حس اطمینان در همه تیم شما خواهد بود. بگذارید پرسنل‌تان، شما را همراه و پشتیبان خود بدانند.

 

10. ارتباطات موثر

مهارت‌های ارتباطی، مورد نیاز هر انسان و به ویژه یک مدیر و رهبر است. هر نوع کسب و کاری که دارید لازم است تقویت این نوع مهارت‌ها را در اولویت قرار دهید. مهارت‌های ارتباطی موثر، اعتماد کارکنان را جلب می‌کند و حرف شما را گیراتر خواهد کرد. همچنین در مجموع، ارتباطات شما را سالم‌تر کرده و کارکنان شما را به بیان کردن ایده‌ها تشویق می‌کند. ارتباطات، نه تنها از مهارت های کوچینگ، بلکه از مهارت‌های مورد نیاز هر انسان است.

 

11. ارائه راهنمایی

سعی کنید تا جاییکه وارد حیطه مسائل تخصصی کارکنان‌تان نمی‌شود در مسائل و مشکلات، به آنها راهکار بدهید و تجربه خود را با آنها به اشتراک بگذارید.  به دنبال کشف راه حل ‌ها باشید و همه مسائل را به طور کامل واگذار نکنید.

 

12. ذهن باز و پذیرای افکار

لازم است که در مواجهه با افراد و تصمیمات آنها، قضاوت‌گر و سرزنش‌گر نباشید و با ذهن باز، شنونده صحبت‌های آنها باشید. این را بپذیرید که ممکن است افراد، دیدگاه‌های متفاوتی داشته باشند و این، آسیبی به کسب و کار یا شما نمی‌رساند. به پرسنل خود فرصت دهید تا افکار و نظرات خود را اثبات کنند و تا جایی‌که به کلیت مسیر شما آسیب نمی‌رساند از مسیر شخصی خود برای کار کردن بهره مند شوند.

مدیر در تعامل با کارکنان

 

آموزش مهارت های بیزینس کوچینگ در سازمان

علاوه بر مهارت‌های فوق، موارد دیگری نیز هستند که باعث ایجاد تحرک و پویایی در سازمان‌ها می‌گردد. می‌توانید این موارد را به عنوان پیشنهاداتی برای ارتقای شخصیت مدیریتی خود در نظر بگیرید و در خود تقویت کنید.

 

1. حمایت و تشویق کردن

دو ویژگی باید در کنار هم در وجود یک مدیر کسب و کار باشد. اول، حمایت همه جانبه از پرسنل است حتی در زمانی که مشغول به انجام کار عادی خود هستند. و دوم، تشویق کردن آنان در زمانی که کاری فرای از انتظارات انجام داده‌اند یا در عملکرد خود ارتقایی ایجاد کرده‌اند.

 

2. به چالش کشیدن کارکنان

لازم است که فضایی ایجاد کنید که هیچ یک از پرسنل شما در حال درجا زدن نباشند و همیشه مسیر رشد را طی کنند. کوچ باید توانایی‌های کارکنان را به چالش بکشد و آنان را در مسیرهایی رو به جلو قرار دهد تا تبدیل به یک ربات نشوند و در این مسیر نیز از آنان حمایت کند. باید تشویق کرد که هر فرد، از دایره امن خود خارج شده و به جلو گام بردارد.

 

3. انعطاف پذیری

درب تغییر را به روی سازمان خود نبندید. اجازه دهید که اتفاقات جدیدی برای شما و بیزینس تان رخ دهد. تغییر همیشه جزیی از هر اتفاقی در دنیاست. اگر به استقبال آن نرفته و از آن بهره مثبت نبرید، ناخودآگاه به سراغ شما خواهد آمد و به شما ضربه خواهد زد.

 

4. نظارت

لازم است که همه چیز تحت کنترل یک رهبر و کوچ باشد. عملکردها را بررسی کنید. با تجزیه و تحلیل اطلاعات و داده‌ها، شکاف‌ها را پیدا کنید و برای آنها راه حل پیدا کنید.

آموزش مهارت کوچینگ به پرسنل

5. سوال کردن

پرسشگری یکی از کلیدهای ارتباطی یک کوچ است و به این وسیله، وی به ریشه مسائل و چالش‌ها بر می‌خورد. طرح پرسش باعث می‌شود گفتگو عمیق و عمیق‌تر شود تا به ریشه هر مسئله‌ای نزدیک گردد.

 

6. گوش دادن

گوش دادن و فرصت دادن به مخاطب جهت شنیدن حرف‌های او، از اساسی ترین آموزش مهارت های کوچینگ است. همچنین یک کوچ باید از شنیدن فقط با گوش نیز فراتر رود و حتی از نوع عکس‌العمل و لحن بیان و حالت چهره و … در مخاطب، حرف‌های او را بشنود.

 

7. پذیرش بازخورد

یک رهبر و کوچ قدرتمند، از شنیدن انتقادات استقبال می‌کند چرا که به بهبود وی کمک می‌کند. یک رهبر پیشرو، خودش پیشگام دریافت بازخورد و نظر از کارکنان خود می‌شود. این علاوه بر اثری که در بهبود عمل او ایجاد می‌کند دیدگاه پرسنل را نیز نسبت به مدیر خود مثبت می‌کند. چرا که نشان می‌دهد مدیر برای تغییرات مثبت و رو به جلو برای بهبود و ایجاد تغییر در وضعیت همه افراد آماده است.

 

8. ارائه بازخورد

همانطور که یک رهبر شنونده بازخوردهای کارکنان خود است خود نیز به آنان بازخورد می‌دهد و نکات مثبت و منفی آنان را ذکر می‌کند. کارکنان علاقه دارند بشنوند در چه کارهایی خوب عمل می‌کنند و چه کارهایی را می‌توانند جهت بهبود خود انجام دهند. این ارائه بازخورد، باعث پویا ماندن مداوم کارکنان خواهد شد و فرهنگ رشد را در سازمان جاری خواهد کرد.

 

9. ایجاد رابطه موثر

سازمانی که کارکنان آن نتوانند به راحتی با مدیران خود ارتباط برقرار کنند و تعامل واقعی بین آنان برقرار نباشد فرصت‌های بسیاری را از سوی کارکنان خود از دست خواهد داد. رهبر باید کارکنان خود را به خوبی بشناسد (عمق این شناخت با توجه به تعداد کارکنان متفاوت خواهد بود) و با آنان تماس کلامی و چشمی برقرار نماید.

 

برای یادگیری جامع تر کوچینگ، به سایر مطالب وبسایت و یا معرفی کتاب کوچینگ مراجعه نمایید.

 

جمع‌ بندی

آموزش مهارت های کوچینگ محدود به چند مورد نمی‌شود اما در این مقاله، برای شما درباره اساسی‌ترین این مهارت‌ها نوشتیم. با تقویت این موارد می‌توانید اثر آن را در همه ابعاد کسب و کار و حتی زندگی خود مشاهده و حس رضایت ناشی از آن را درک کنید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!

با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

ارسال در واتساپ
ارسال در تلگرام
ارسال در لینکدین
انتشار در فیسبوک
ارسال با ایمیل
پرینت مطلب
به این مطلب امتیاز بدهید:
0/5

این مطالب نیز برای شما مفید است:

دیدگاهتان را بنویسید

ضمن تبریک به شما به دلیل اهمیت به رشد و پیشرفت خود، همکاران مجموعه بیوتی کوچینگ طی تماسی در 24 ساعت آینده با شما، اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار خواهند داد.