عقد قرارداد کوچینگ و نمونه فرم قرارداد

عقد قرارداد کوچینگ

قرارداد کوچینگ، شبیه به بسیاری از دیگر همکاری های خدماتی است اما تفاوت‌هایی نیز دارد. در این مقاله، همه چیز را درباره این قرارداد، از جمله انواع، تعهدات، مبالغ، حل اختلاف و محرمانگی را خواهیم گفت و در پایان، نمونه‌ای از فرم قرارداد بیزینس کوچینگ را برای دانلود و مشاهده قرار خواهیم داد.

 

درباره قرارداد کوچینگ

یکی از مهم‌ترین اهداف جلسات کوچینگ، این است که مخاطب وی، نسبت به بیزینس و یا زندگی خود، با شفافیت روبه‌رو شود. از مهم‌ترین ویژگی‌های جلسات کوچینگ نیز شفافیت در گفتگو است. شفافیت، در همه ابعاد کوچینگ، نقشی اساسی دارد. عقد قرارداد کوچینگ نیز از این قاعده مستثنی نیست. یکی از کارکردهای عقد قرارداد، ایجاد شفافیت است تا از مشکلات و سوتفاهمات بعدی جلوگیری کند و توقعات هر دو طرف را در حد معقول و متناسب نگه دارد.

در قرارداد کوچینگ درباره این‌که هدف کوچی (فرد دریافت کننده خدمات کوچینگ) چیست صحبتی نمی‌شود. اهداف در جلسه صفر کوچینگ تعیین می‌شوند و ممکن است بر اثر اتفاقاتی، در میانه مسیر، تغییری در آن‌ها رخ دهد.

کوچینگ دارای انواع مختلفی است؛ از جمله:

قرارداد هر یک از این انواع، با وجود شباهت‌هایی که به یک‌دیگر دارند تفاوت‌هایی محدود نیز دارند که با توجه به نوع خدمات، تعیین می‌گردد.

امضای قرارداد برای کوچینگ

انواع قرارداد کوچینگ

قرارداد کوچینگ، از لحاظ حقوقی به صورت قابل عقد است:

 

1. قرارداد جعاله

حالت اول آن به‌صورت قرارداد جعاله است که در آن، بر روی انجام کاری توافق می‌شود و ارائه فرآیند کوچینگ، به مثابه یک خدمت ارائه شده به طرف دیگر درنظر گرفته می‌شود. قرارداد جعاله، در کل مربوط به انجام کاری معین است. در این نوع قرارداد، به کسی‌که انجام کاری را متعهد می‌شود عامل و به کسی‌که کار را برای انجام، به عامل می‌سپرد جاعل گفته می‌شود. در این نوع از قرارداد، کوچ عامل است و کوچی جاعل. حق‌الزحمه در قرارداد جعاله، طبق توافق تعیین می‌گردد.

 

2. قرارداد طبق ماده 10 قانون مدنی

قانون 10 ماده مدنی می‌گوید:

“قراردادهای خصوصی نسبت به کسانی که آن را منعقد نموده‌اند، در صورتی‌که مخالف صریح قانون نباشند، نافذ است.”

این ماده مربوط به قراردادهایی است که ساختار مشخصی برای آن‌ها تعیین نشده است. کوچینگ نیز مشمول همین ماده قانونی است و می‌توان آن را طبق خواسته و توافق طرفین، به‌عنوان یک قرارداد نامعین به امضا رساند.

 

 

بندهای اصلی قرارداد کوچینگ

قرارداد کوچینگ بر اساس تواقف طرفین تنظیم می‌شود و هر بند و تبصره‌ای در صورت توافق، قابل اضافه کردن به آن هست. اما چند بند مشترک در همه قراردادهای کوچینگ وجود دارد که در این‌جا مشاهده می‌کنید.

 

1. سربرگ و عنوان قرارداد

همانند هر قرار داد دیگری، تاریخ عقد قرارداد در بالا و سمت چپ صححه اول درج می‌گردد. عنوان قرارداد نیز در بالای صفحه و به‌صورت Bold درج می‌گردد. به‌عنوان مثال:

“قرارداد بیزینس کوچینگ”

یا

“قرارداد کوچینگ سازمانی”

 

2. مشخصات طرفین قرارداد

اطلاعات طرفین قرارداد از جمله نام و نام خانوادگی، کد ملی، نشانی، شماره تماس.

به این صورت:

“مشخصات طرفین قرارداد:

این قرارداد مابین آقای/خانم ……… به شماره ملی ……… و نشانی ……… و شماره تماس ……… که از این پس کوچی نامیده می‌شود

و آقای/خانم ……… به شماره ملی ……… و نشانی ……… و شماره تماس ……… که از این پس کوچ نامیده می‌شود منعقد می‌گردد”

امضای قرارداد بیزینس کوچینگ

3. تعاریف و موضوع قرارداد

بهتر است کلیه مفاهیمی که در قرارداد از آن‌ها صحبت به عمل می‌آیند در بندی ابتدای قرارداد تعریف شوند؛ مفاهیمی مانند کوچینگ، کوچ، کوچی و… .

پس از آن نیز موضوع قرار ذکر می‌شود. به‌عنوان مثال برای یکقرارداد بیزینس کوچینگ می‌توان به این صورت موضوع قرارداد را تعریف کرد:

” این قرارداد بابت ارائه خدمات کوچینگ و برگزاری جلسات کوچینگ جهت تسهیل دسترسی کوچی به اهداف و مقاصد مورد نظر وی و جهت همراهی و هم‌گامی درباره موارد زیر منعقد می‌گردد:

  • جذب و نگهداشت نیروی انسانی

  • تشکیل جلسات کوچینگ با صاحب کسب و کار و مدیران و پرسنل

  • شناسایی دقیق وضعیت موجود کسب و کار

  • تعیین هدف و وضعیت مطلوب کسب و کار

  • برنامه ریزی جهت دست‌یابی به اهداف تعیین شده و رفع چالش‌های پیش آمده”

 

4. مدت زمان قرارداد

چه قرارداد برمبنای تعداد جلسات است و چه مدت زمان معلومی دارد، در این بند از قرارداد ذکر می‌گردد. مثلا:

“این قرارداد از تاریخ ………. تا تاریخ ………. منعقد می‌گردد.”

یا

“این قرارداد بابت برگزاری ……… جلسه کوچینگ به‌صورت هر هفته یک جلسه منعقد می‌گردد.”

 

5. مبلغ قرارداد

در این بخش مبلغ دقیق قرارداد، چه مبلغ کل برای قراردادهای براساس زمان، و چه حق‌الزحمه هر جلسه و جمع کل آن برای قراردادهای بر مبنای تعداد جلسه ذکر شود. علاوه براین نحوه و زمان پرداخت نیز ذکر می‌گردد. به‌عنوان مثال:

” مبلغ این قرارداد برای ارائه خدمات، به مقدار مجموعا ………. ریال (به حروف ……… ریال)  است که از طرف کوچی به کوچ، به صورت زیر:

ابتدای عقد قرارداد : ……… ریال (به حروف: …….. ریال)

پایان ماه ششم: ……… ریال (به حروف: …….. ریال)

پایان مدت قرارداد: ……… ریال (به حروف: …….. ریال)

به شماره حساب ……………… و شماره شبای ……………….. به نام آقای/خانم ………. پرداخت می‌گردد.

این مبلغ، خالص بوده و کلیه کسورات قانونی بر عهده کوچی می‌باشد. “

درباره این‌که مبلغ قرارداد کوچینگ به چه صورت تعیین می‌گردد در بندهای بعد این مقاله توضیح خواهیم داد.

 

6. تعهدات طرفین

در این بند که مهم‌ترین بخش قرارداد نیز محسوب می‌شود تعدات و وظایف هر دو طرف قرارداد، با جزییات ذکر می‌گردد. موارد کلی و مشترک تعهدات کوچ و تعهدات کوچی در بسیاری از قراردادهای کوچینگ را در ادامه این مقاله می‌توانید مطالعه کنید.

تعهدات کوچ:

الف)

ب)

تعهدات کوچی:

الف)

ب)

… “

 

7. زمان‌بندی جلسات

در این بند، زمان دقیق جلسات را به هر صورت که توافق شده است در قرارداد ذکر می‌کنیم. به‌عنوان مثال:

” جلسات کوچینگ، به‌صورت هفتگی و در روزهای ……….. از ساعت …….. الی …….. در دفتر ………. برگزار می‌گردد و در صورت درخواست کوچی و توافق طرفین، جلسات اضافی در زمان توافق شده برگزار می‌گردد. “

 

تعهدات و شرح وظایف کوچ در قرارداد کوچینگ

1. حفظ اخلاقیات

در این نوع از همکاری که کوچی بسیاری از اطلاعات و خواسته‌ها و داده‌های خود را با کوچ مطرح می‌کند لازم است که کوچ، نسبت به این اطلاعات رازدار باشد و نیز در گفتگوهای میان خود و کوچی، متعهد باشد تا او را به سمت بهترین مسیر همراهی کند. هم‌چنین صداقت در راائه بازخوردها نیز نقشی اسای دارد؛ چه بیان بازخورد، به مذاق کوچی خوش بیاید و چه نه، ارائه بازخورد غلط، کاری مفید نیست.

 

2. در دسترس بودن

لازم است که کوچ، علاوه بر تعداد جلساتی که با کوچ دارد، در زمان‌های دیگر روز نیز زمانی را برای پاسخ‌گویی به کوچی در نظر بگیرد و از طریق تلفن یا پیم‌رسان‌ها در دسترس باشد تا در مسائل غیرمنتظره نیز همراه با کوچی باشد.

 

3. رعایت تعهدات زمانی

کوچ باید نسبت به مدت زمان کل قرارداد، زمان‌های برگزاری جلسات و طول زمان هر جلسه متعهد باشد و زمان لازم را در اختیار کوچی قرار دهد.

 

4. رعایت استانداردهای کوچینگ

لازم است که کوچ از تخصص کافی برخوردار باشد. استانداردهایی نیز توسط فدراسیون بین المللی کوچینگ (ICF) مشخص شده است که لازم است کوچ به رعایت آن‌ها پایبند باشد.

بیزینس کوچ و ارائه فرآیند ادامه کار

تعهدات و شرح وظایف کوچی در قرارداد کوچینگ

1. رعایت صداقت

برای به نتیجه رسیدن کوچینگ و اثربخشی آن، لازم است که کوچی، صادقانه مسائل را در جلسات بیان کند و چیزی را نیز از کوچ پنهان نکند تا بر طبق واقعیت‌ها، به بهترین راه‌حل‌ها دست پیدا کنند. این مسئله در واقع به نفع خود شخص است و برای به نتیجه رسیدن جلسات کوچینگ موثر است.

 

2. پرداخت حق‌الزحمه کوچ

کوچی موظف است مبلغی را که در قرارداد به‌عنوان حق‌الزحمه تعیین شده است طبق زمان‌بندی تعیین شده با کوچ تسویه نماید.

 

3. انتظارات به‌جا

کوچی باید از انتظارات فراتر از حد کوچینگ همانند روان‌درمانی و روان‌کاوی و … فراتر نرود و انتظار حل تمامی مشکلات خود را از کوچ نداشته باشد. کوچی باید بپذیرد که مسئولیت اعمالش با خودش است. کوچ از مسئولیت هرگونه آسیبی که به هر نحو به کوچی برسد بری است.

 

 

مبلغ قرارداد

مبلغ قرارداد کوچینگ، عمدتا به دو صورت قابل تفاهم است.

  1. گاه قرار داد را برای بازه زمانی خاصی منعقد می‌کنند؛ مثلا برای مدت یک سال به تفاهم می‌رسند.
  2. گاه نیز بر روی تعداد جلسات کوچینگ توافق می‌شود؛ مثلا تفاهم می‌شود که 10 جلسه کوچینگ را به‌صورت یک روز در هفته برگزار و به ازای هر جلسه، مبلغی معین به کوچ پرداخت شود.

همه چیز در مورد مبلغ قرارداد، به توافق طرفین و بسته به انواع کوچینگ مورد نظر است. زمان پرداخت نیز طبق توافق طرفین، در ابتدا یا انتها یا در چند نوبت پرداخت می‌گردد.

 

 

تنظیم نمونه قرارداد بیزینس کوچینگ

بهتر است قرارداد کوچینگ ترجیحا در سه نسخه واحد تنظیم شود و به امضای طرفین برسد تا یک نسخه به هر یک از طرفین تحویل داده شود و نسخه سوم نیز نزد فردی مورد توافق برای حل اختلاف سپرده شود.

بهتر است تا جایی‌که ممکن است به همه مسائل مربوطه، در قرارداد اشاره شود و همه چیز تا حد کافی شفاف باشد.

انواع قرارداد کوچینگ

دانلود فرم نمونه قرارداد کوچینگ

جهت دانلود نمونه قرارداد کوچینگ، بر روی لینک زیر کلیک کنید:

“”””””””””  دانلود نمونه فرم قرارداد کوچینگ  “”””””””””

 

 

جمع‌بندی

در این مقاله به هر چیزی که برای عقد یک قرارداد کوچینگ (چه در مقام کوچ و چه در مقام کوچی) لازم است بدانید بیان کردیم. لازم است بدانید که این نکات، تنها پیشنهادات اولیه برای عقد این قرارداد است و لازم است که با توجه به شرایط اختصاصی خودتان و ویژگی‌های خاص هر قرارداد، بندهای مربوط به آن را اضافه نمایید. جهت درج اطلاعات دقیق‌تر درباره هر یک از بخش‌های آن، می‌توانید از سایر مقالات بیوتی بیزینس کوچینگ نیز بهره ببرید. ضمنا در نهایت لازم است که کل قرارداد را با یک مشاور حقوقی نیز در میان گذاشته و آن را مورد بررسی حقوقی قرار دهید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!

با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

ارسال در واتساپ
ارسال در تلگرام
ارسال در لینکدین
انتشار در فیسبوک
ارسال با ایمیل
پرینت مطلب
به این مطلب امتیاز بدهید:
0/5

این مطالب نیز برای شما مفید است:

1 Comment

Join the discussion and tell us your opinion.

دیدگاهتان را بنویسید

ضمن تبریک به شما به دلیل اهمیت به رشد و پیشرفت خود، همکاران مجموعه بیوتی کوچینگ طی تماسی در 24 ساعت آینده با شما، اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار خواهند داد.